Bureau Buiting

Voor krachtig werken & leven

Je doet aan vriendjespolitiek!

,,Ik begrijp het niet”, verzuchtte Peter, projectmanager bij een Hogeschool. ,,Ik ben toch duidelijk over de keuzes die ik maak. Nu beschuldigen ze mij in de wandelgangen van vriendjespolitiek! Ik geef twee teamleden inderdaad vaker uitdagende klussen. Zij hebben echt meer in huis. Andere collega’s zijn gewoon nog niet zo ver, dus dat risico ga ik niet nemen. Zeker niet nu het erop of eronder is. Dat begrijpen ze toch zeker zelf ook wel. Het lijkt wel of alle vertrouwen in mij weg is. Hoe los ik dit op?”

Wat is hier aan de hand? Vriendjespolitiek? Of zien en accepteren de teamleden onderlinge verschillen niet? In een krachtig team wordt de diversiteit van de teamleden optimaal benut door mensen werk te laten doen dat aansluit bij hun kwaliteiten en ervaring. Dat betekent open kijken naar ieders mogelijkheden en verschillen durven benoemen. Heldere feedback geven, zodat mensen weten waar ze staan. Keuzes motiveren en inzichtelijk maken dat ieders bijdrage nodig is om succesvol te zijn.

Peter maakte de keuze om een teamtraject in te kopen. Doelen: het wantrouwen uit de lucht halen en ruimte maken voor diversiteit. In de eerste bijeenkomst werd helder dat in het projectteam de norm geldt dat iedereen gelijk behandeld moet worden. Bovendien bleek dat Peter niet duidelijk communiceerde en nauwelijks feedback gaf. Mensen hadden geen idee waarop hij zijn keuzes baseerde. Nu, een halfjaar verder, geven mensen elkaar meer feedback en bepaalt het team in overleg wie het meest geschikt is voor een klus. Het wantrouwen is weg en verschillen worden gewaardeerd.

Is er jouw team ook sprake van wantrouwen? Kijk op http://www.bureaubuiting.nl/teamcoaching hoe ik jullie hierbij kan helpen. Bel naar 06-25513552 of stuur een bericht naar info@bureaubuiting.nl voor een kennismakingsgesprek.

Met een hartelijke groet,

Rita Buiting