Een roze wolk

homosexueel ouderschap

Workshops

‘ Meer weten over roze ouderschap? Eens kritisch kijken naar je eigen opvattingen? ’

‘Kan ik gewoon vragen hoe dat zit met de vader? En wie moeten we nu precies uitnodigen voor dat gesprek?’

Heb je er weinig beeld bij, roze gezinnen? Is het voor jou niet helder wie er nu precies bij het gezin horen? Twee moeders, twee vaders of noem je dat een donor? En hoe doe je dat met vader- en moederdag? Gewoon maar vragen of komt dat bekrompen over? Het ligt soms wel gevoelig heb je gehoord. En is dat voor die kinderen wel goed, zo gewoon is het allemaal nog niet! 

Goed geïnformeerd, je (voor)oordelen kennen en vrij voelen in contact.

Zo kan het ook; jij weet als professional over de keuzes de lesbische vrouwen en homomannen moeten maken als ze een roze gezin willen worden. Je bent goed geïnformeerd, kent verschillende gezinsvormen en bent je bewust van je eigen (voor)oordelen. Je voelt vrij om het gesprek aan te gaan en vragen te stellen. Roze (wens)ouders en hun kinderen, ze zijn welkom bij jou.

Het boek Roze ouders, geen vraag te gek en jezelf onder de loep.

In de interactieve workshop krijgen jij en je collega’s antwoord op (bijna) al je vragen. We kijken open naar jullie beelden over homoseksualiteit en ouderschap en de impact hiervan op je houding. We ontzenuwen vooroordelen, jullie leren over aanspreekvormen, kwetsende opmerkingen en minority stress. Het boek Roze ouders vormt de basis voor deze inspirerende workshop, die afgesloten wordt met handige tips voor jullie werkpraktijk.

Op zoek naar een verrassende bijscholing die je (bijna) alles leert over roze gezinnen? Bel  06-25513552 of stuur een bericht naar info@eenrozewolk.nl