Een roze wolk

homosexueel ouderschap

Rita Buiting

‘ Kleurrijk met een tikkeltje roze, een scherpe blik, liefdevol confronterend, diepgaand met humor en een praktische insteek. ’

Ik wil geen kinderen…

Dat heb ik jaren geroepen. En toen ontmoette ik Hetty, die een diep verlangen had om moeder te worden. Dat was de eerste hobbel op ons pad richting kinderen. Na veel gesprekken, weloverwogen keuzes en jaren in het medische circuit, zijn we nu de blije ouders van twee zonen.

De eerste themabijeenkomst en coaching bij hobbels

In Arnhem ontmoeten wij tijdens een wensouderbijeenkomst andere lesbische vrouwen met een kinderwens. Wat was dat een inspirerende bijeenkomst! En wat hebben wij ons soms eenzaam gevoeld toen iedereen om ons heen kinderen kreeg en het bij ons maar niet lukte. In 2006 ontstond Een Roze Wolk om ervaringen en kennis te delen en te coachen bij (grote) hobbels.

Dan schrijf je toch een boek!

Tja, ik had geen idee waar ik aan begon. Gelukkig kwam ik in contact met  Mariëtte Hermans, een ervaren schrijfster met wie ik het boek Roze ouders schreef. Na veel leuke gesprekken, research en nachten schrijven, was er een praktisch handboek met informatie, onderzoeksresultaten, ervaringen en praktische tips. Ook een soort bevalling, maar dan anders.

Gewoon en toch anders

Onze jongens krijgen vragen over hun gezin. Leuk want je krijgt aandacht, maar ook lastig. Zeker als je liever niet opvalt en het liefst zo gewoon mogelijk wilt zijn. Dus ga ik in gesprek, ben open over onze situatie en geef workshops. En hoop dat het steeds gewoner wordt, ondanks dat het anders is.

En wat doet ze nog meer?

Naast Een Roze Wolk heb ik Bureau Buiting. Samen met enthousiaste collega's begeleid ik teams en organisaties die de samenwerking willen verbeteren  en leniger willen worden in veranderen. Ik zet teams in hun kracht door mensen te bewegen het beste uit zichzelf en anderen te halen. Hetzelfde werk, met een andere focus. Opvoeden is puur teamwork, helemaal als er meer opvoeders zijn. Communicatie, verbinding en ruimte voor ieders eigenheid daar draait het wat mij betreft om. Meer informatie over Bureau Buiting

Wil je een volgende stap zetten?

Kom in beweging en bel 06-25513552 of stuur een bericht naar info@eenrozewolk.nl