Een roze wolk

homosexueel ouderschap

Coaching

‘ Is het lastig om keuzes te maken? Loopt de communicatie steeds stroever nu het kind er is? ’

‘Als we nog langer wachten zijn we te oud! Wil jij het eigenlijk wel?’

Twijfelt je partner en komen jullie niet verder? Wil jij graag een vader voor jullie kind en vraagt je vriendin zich af wat haar plek dan is? Moet je weggaan bij je vriend nu hij niets met kinderen wil, terwijl het jouw grootste verlangen is? Er is geen blauwdruk voor roze gezinnen, er is veel vrijheid in keuzes, maar ja wat is de juiste keuze? En hoe regel je het zo dat het voor iedereen goed voelt?

'Het leek zo goed te klikken en moet je nu zien! Als we dit van te voren hadden geweten..’ 

Het leek de perfecte match tussen jullie. Dezelfde ideeën over ieders rol en er was veel ‘voorpret’. Nu er een kindje is, lijkt dit allemaal weg. Afspraken lopen stroef of worden niet nagekomen. Er is verdriet en boosheid, jullie lijken elkaar steeds minder te begrijpen. Straks is er helemaal geen contact meer, hoe moet het dan? Een foute keuze of een pittige uitdaging? 

De angsten en problemen onder ogen zien, je uitspreken en verbinding maken.

Hoe anders zou het zijn als je open met elkaar het gesprek aangaat, je twijfels en angsten kunt benoemen en zo weer verbinding maakt met elkaar. Dat je verantwoordelijkheid neemt voor jouw aandeel in het proces en anderen aanspreekt  op hun stuk. Helder zijn over je grenzen en onderzoeken waar bewegingsruimte zit. Concrete afspraken geven de richting aan en de belangen van het kind zijn het uitgangspunt.  Je vindt met elkaar uit hoe jullie roze gezin het beste werkt.

Bespreekbaar maken, belemmeringen aanpakken en in beweging komen.

Als je kiest voor coaching, maak je de keuze om de twijfels en problemen echt aan te pakken. Ik nodig je uit om eerlijk naar jezelf en de ander te zijn, maak lastige zaken bespreekbaar en leg patronen bloot. Soms confronterend of provocerend en altijd liefdevol en in verbinding. Ik kijk niet naar goed of fout, maar naar wat werkt en wat niet werkt.  Ik stuur op concrete afspraken die zorgen voor beweging in jullie situatie. Meer over tarieven en andere praktische zaken

Wil je een volgende stap zetten en in beweging komen? Bel 06-25513552 of stuur een bericht naar info@eenrozewolk.nl